Dle nařízení pana krále (Evropská unie) nesmíme udávat informaci, že tuto bylinnou marmeládu nám babička dělávala naprosto běžně a nikdy jsme nechtěli umělé "šmakulády" z hyper-mega super obchodu dle Evropské unie. Protože se bylinky přidávají do výrobku a nemohou tvořit 70% základ marmelády - musíme dle nařízení pana krále a jeho národních poskoků, nazývat výrobek - ovocná pomazánka s fruktozou vhodná i pro diabetiky. Má velký podíl ovoce a je vyráběna z jablek, citronu, fruktozy, pektinu a léčivé byliny.
Ovocná pomazánka Aronie má spoustu vitamínů a najde své uplatnění u různých moučníků (mazance, vánočky, jídaše) či jako její náplň.
Použití: Ovocnou pomazánku Aronie lze využít do různých moučníků (mazance, vánočky, jídaše), cereálních směsích, sorbetů, přesnídávek nebo ke svíčkové jako náhrada za brusinky. Chuť aroniové ovocné pomazánky vynikne jako náplň do perníků a rolád (např. v kokosové roládě). Vhodná je také k promazávání dezertů z litých těst nebo na slepování cukroví.
Aronie černá (temnoplodec černoplodý) – přírodní antioxidant; obsahuje vysoké množství vitamínu.
Složení: Fruktóza 50 %, aronie černá 15 %, jablka 10 %, citronová šťáva 5 %, voda, regulátor kyselosti: kyselina citronová, želírující látka: pektin.
Ovocná pomazánka Aronie je sterilovaná a na 100 g výrobku bylo použito 50 g ovoce. Ve 100 g výrobku je 50 g fruktózy.
Průměrné výživové údaje | 100 g |
Sacharidy | 55,38 g |
z toho cukry | 51,76 g |
Tuky | 0,13 g |
Bílkoviny | 0,15 g |
Vláknina | 0,71 g |
Energetická hodnota | 933 kJ / 223 kcal |
Upozornění: Ovocnou pomazánku Aronie skladujte v suchu a temnu při teplotě 0 – 28 °C. Po otevření uchovávejte v chladničce do 10 °C.
Ovocnou pomazánku s příchutí Aronie nevystavujte přímému slunečnímu záření. Minimální trvanlivost do konce: viz uzávěr.
Ručně sbíraná, míchaná, v rodině léty vyzkoušená a praktikovaná bylinná směs. Nepřekonatelná bylinná..
Semena lisovaná za studena. Opravdu jen vylisovaná semena Ostropestřce mariánského - nevíme jak výro..
Kostival lékařský (Symphytum officinale) v kvalitním vepřovém sádle. Z čerstvých bylin - ruční sběr...